aannastinas.blogg.se

Livets bästa månad

Publicerad 2014-07-31 08:36:02 i hejdå farväl vi ses igen,Hejdå Köpenhamn
Hejdå Europa
Hejdå interrail-kortet 
Hejdå alla fantastiska människor jag träffat
Hejdå lökiga hostel 
Hejdå konstant fylla och konstant lycka
Hejdå rälsen
Hejdå mina svettiga gympaskor
Hejdå pasta och dolmio-sås
Hejdå tidiga morgnar och sena kvällar 

Nu tar vi tåget hem.

Vi ses
Jag har samma trasor på och röker samma marlboro

Publicerad 2014-07-30 20:33:14 i hejdå farväl vi ses igen,


Köben alltså. 
Vi spankulerade ut från City Public vid elva-tiden och begav oss på sökan efter ett picknick-ställe. Dock började regnet ramla ner och våran sökan efter picknickplace övergavs snabbt till att vi bosatte oss på Starbucks på tågstationen med våra inhandlade bagels, jordgubbar och chai-drycker. Det var fab. Och gott. Som satan. Well. 

Efter detta testade vi på något nytt. Vi fick på fiskspa. Dvs när man sänker ner fötterna i ett litet akvarium och fötterna blir tuggade på av en ziljard små hungriga fiskar. Det var roligt, kittligt och helt ljuvligt. Himla välbehövt efter en månad i ett par stinkande och genomsvettiga gympaskor som varit med om allt ett par skor kan vara med om. Japp. 
Efter fisk-spat så drog vi oss mot några smågator som vi blivit tipsade om av gårdagsnattens roomies. Vi hamnade i ett kvarter med massor av superbra secondhand-affärer, och jordens mysigaste fik. Köpte pina colada-smoothies och köpte klänningar. Inhandlade även en hatt av någon outgrundlig anledning, men den blir nog välanvänd. Well. 
Vid sex-tiden drog vi oss mot middagen i form av samma pasta på samma resturang som igårkväll, och har nu den senaste timmen lärt känna två tjejer från Österrike som det nu alltså verkar som ska komma och bo hos mig några dagar när dom reser genom Sverige i augusti. Blir kul. Nu ska jag fortsätta tugga på min morot som jag alltså fick av ena österrikaren och packa ihop lite grejer. 

Imorgon åker vi hem. Det faktumet är helt åt helvete. Vill inte.


Man vill vara hög när man är ung

Publicerad 2014-07-30 10:26:33 i hejdå farväl vi ses igen,

Ja hörrni, gårdagskvällen går helt seriöst in i historieböckerna som en av de mest surrealistiska och roliga i mitt liv. 
Vi besökte alltså Christiania. En stadsplätt i Köpenhamn där det är legalt att sälja, köpa och framförallt - röka gräs. Bli hög som ett hus är inga problem alls här med andra ord. Och vilket ställe. 
Vi hängde på våra sänggrannar och några brasilianska snubbar som bjudit med oss bort på äventyr. Efter en halvtimme/40 min lång promenad anlände vi till denna plats. Lukten av weed slog till på en gång, överallt rullades joints, spelades musik, såldes armband och byggnaderna var färgglada. Vi bosatte oss vid ett bord utanför en av klubbarna. Köpte några öl, pratade om allt som finns att prata om i många timmar, garvade en hel del och blev höga. Rätt stabilt. Att alla människor satt där och rökte på var för mig så himla konstigt,  roligt och hela faderullan. Kom igen, jag kommer från Kälen och har inte sett ett skit förutom granar under mestadelen av mitt liv och så hamnar jag här? Bilder inuti själva Christiania fick man dock inte ta, pga faktumet att knark är illegalt i övriga Köpenhamn. Makes sense. Nåväl. Efter många timmar sittandes och bara ha det gött så stegade vi tillbaka. HÄR försvinner dock resten av minnet av promenaden hem. Men kvällen var rolig. 

Idag ska vi dra oss mot diverse inköp, lite eventuellt picknick-häng och bara njuta av våran sista dag. För det är precis det det är. Hej


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela