aannastinas.blogg.se

och jag såg dig komma (här kommer du igen)

Publicerad 2017-10-15 16:54:13 i hejdå farväl vi ses igen,

 
Och så blev fredag lördag. Och lilla jag vaknade lagom bakis i ett annat land, som så sig bör efter en kväll på Östersjön. Jag kickstartade dagen genom att missa frullen, kramas med pappa och kliva i land i Finlands huvudstad Helsinki, så som jag visst har gjort ett x antal gånger vid det här laget. 
Helsinki bjöd på regn, saluhall med en miljard kilo lax, samma runda som vi alltid tar när vi är i Helsingfors, att jag och pappa valde att avgå från denna och sökte lyckan på bakgator (hittade två teatrar och en finsk ica där jag köpte chips. Mycket nöjd). Bosatte oss på x antal fik, gick upp cirka 30 fantastiska kilon och spankuleradde åter mot båten. Hamnade i morsans och farsans hytt, konsumerade 9%-cider, pappa spottade en färja som med 99% säkerhet var Norderö-färjan som åkt sjukt jävla vilse, hamnade på en av båtens restauranger, jag drack öl och käkade räkor. Snackade lite salongsberusad om livet och dess mysterier med mina kära syskon, invaderade taxfreen med allt vad vi ägde och hade, hamnade i kasinot och pimplade GT. 
Beslöt oss för att söka lyckan i båtens karaoke-bar, gick de fem trapporna till däcket, beställde ÄNNU en GT och intog våra platser för att beskåda kvällens spektakel. Och det vill jag lova, äldre berusade kvinnor sjöng Hard rock alleluja, vi klappade med när Östersjöns jävla Pavarotti intog scenen och lärde oss en finsk punklåt Det var fett Däckade vid tolvsnåret, berusade och nöjda.
 
Och så idag. Idag har varit en enda stor symfoni i frulle, gå vilse bland de tuseen bussarna i värtahamnen, loppisar på hötorget och att jag fullständigt bröt ihop när jag skulle säga hejdå till min lilla familj. Har alltså storlipat på offentlig plats idag. Alltid lika spännande. Nåväl. Ändå inte helt fel att i det läget komma hem till Hugos anekdoter om sina nageltrång, diskussioner om var det sämsta stället att bränna sig egentligen är och lärde mig lite Malung-mål. Nu ska jag kolla på Thelma & Louise. Tvätta. Käka sushi. Antagligen lipa lite till. 
 
Ibland är fan okontrollerbara tårar det mest nödvändiga som finns.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela