aannastinas.blogg.se

Jag sätter upp affischer (för att vänta på nåt)

Publicerad 2015-03-31 21:32:29 i hejdå farväl vi ses igen,
Och denna kvällen har som så många andra spenderats i en alldeles perfekt människas sällskap. Min kära Lenita. Har kommit fram till att i denna bloggen skrivs det lika frekvent om den kvinnan som om att "idag har jag mjölkat". Tänk va. Nice.
Nä men. Vi drack te, Lenita käkade omelett, vi bilade upp till vattentornet och agerade klättrar-masters. Klättrade således upp för hela skiten. Den ni (!!!!!!!) icke alla som klarar av den bedriften. Knappt ens vi. Men men :~)

Så ja. Kom fram till att kortsiktighet är det nya svarta, snackade lite framtida roadtrips (mmmm detta blir spännande), och jag avslutade det hela med att skrika ut mitt hjärta till Broder Daniel på hemvägen. Ytterst klyschigt. Men vad gör man. Nu vankas det te. NiCE


ett inlägg om sex :-))

Publicerad 2015-03-31 14:30:00 i hejdå farväl vi ses igen,

 
Ja. Tänkte då alltså ta och skriva lite om ett väldigt tabu-belagt ämne, nåt som man kanske håller för sig själv och inte skyltar med så mycket. Men men. Nu tänkte jag skriva om sex.
 
Jag är 18 år gammal, och trots att jag vet att jag har släktingar som läser denna bloggen lite då och då tänker jag inte stoppa under stolen att jag under de senaste åren har testat det mesta gällande just sex. Med detta kommer en del erfarenheter. Bra som dåliga. Men sex är viktigt att prata om, dels för att det påverkar de flesta av oss - och för att minska hypen runt det.
 
Först och främst: oskulden. Enligt mig, så är det enda du kan göra med en oskuld - det är att förlora den. Förlora är förövrigt ett dåligt ord - då det anspelar på att du tappar något viktigt. Oskulden är inte viktig. Den är ett koncept - inte ett fysiskt tillstånd. Att "förlora oskulden" är så himla hetero-normativt så det är galet. Det som anses som att förlora oskulden är heterosex. Dvs mellan en man och en kvinna. Straight up vaginalt samlag. Några andra former finns det inte. Långt ifrån alla har hetero-sex, debuterar två tjejer med varandra anses dom inte förlora oskulden. Men så fort du har haft en kuk i dig - då är din **viktiga** oskuld förlorad föralltid. Rent ut sagt väldigt heteronormativt, slut-shameande och löjligt. Du väljer själv när du vill börja, och du förlorar ingen värdighet genom att göra det. 
 
Det absolut viktigaste gällande just sex - är samtycke. Finns inte samtycket, är det inte sex. Då är det våld. Och då är det våldtäkt. Punkt slut. Att använda sex eller en sexuell handling som en slags makt-demonstration är fel på alla plan och också skaparen till det vi idag kallar för macho-kulturen eller våldtäkts-kulturen. Och _ingen_ ska behöva utsättas för det. Ingen. 
 
Åter till början av detta inlägget - jag har som sagt själv en del erfarenheter gällande ämnet, anser mig inte som någon sexolog eller expert, men man lär sig en del av ett par år i ÖSDs uteliv. Det ska Gudarna veta. Sex har många sidor, i stundens hetta på en krogtoa (lol) eller som en fin romantisk gest mellan människor som verkligen bryr sig om varandra. Sex är dock inte kärlek, även om det kan finnas såna känslor inblandade.
Vare sig du har legat med 500 eller 0 - så har ingen rätten att slamp-förklara dig. Kom ihåg det. Att vara sexuellt aktiv är inget nedvärderande - mer ett tecken på att du bekväm i din kropp (oberoende av vilken kropp du nu råkar ha) och att du har hittat något som är ett av livets goda. För sex är SÅ mycket mer än bara vanligt "kuk-i-fitta"-tänk. Sex sker mellan alla kön. Sex är nice. Och det är det som är utgångspunkten. Oberoende av vem du ligger med, hur många du ligger med, när du väljer att börja ha sex eller vilken sorts sex du gillar. Den som äger kroppen bestämmer reglerna. Och det är du själv. VIKTIGT. 
 
Så ja. Finns samtycket? Kör på. 
 
 

jag har vart vilsen Lisa, allt har gått helt åt skogen

Publicerad 2015-03-31 13:57:00 i hejdå farväl vi ses igen,

 
mmmmmm haha här får ni en GO bild från 2013 år studentisch. När duckface fortfarande var det enda rätta man kunde göra på en bild, när man hade blodomloppet fullt med häxblandning och när Linnea precis hade däckat i ett trapphus. Mmmm det var tider DET. Nog om det nu.
 
Dagen resulterade i att jag ännu en dag befann mig på 12.20 bussen mot Kälen. Gick lite tidigare från samhälle-lektionen, bosatte mig med Schubert och Marin i Lyan, drack kaffe och planerade framtida kvällar i varandras sällskap. Det blir nice.
Annars så. Glodde lite på UF-mässan i sporthallen. Drack ännu lite kaffe. Fick ännu en inlämning att författa ihop (när ska detta sluta?????) och insåg att min lugg levde sitt egna liv. Åt 24263892 olika håll ränade jag till att den befann sig idag. Oerhört oklart. Wellz.
 
Man kanske skulle ta tag i någon av uppsatserna. Eller ta en promenix med voffen. Eller ignorera den växande plugg-högen och glo på ett seinfeld-avsnitt. Eller nåt. Den som lever får väl se
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela